Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Чепурина и З.Ђорђевића 29.03.19

Договор Србије и Русије: Шетња „Бесмртни пук“ постаје државна манифестација

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о плановима када је реч о сарадњи двеју земаља у области борачких питања, преноси Танјуг.
 
Акција „Бесмртни пук“ у Београду
© SPUTNIK / НИКОЛА ЈОКСИМОВИЋ
 
Министар Ђорђевић предочио је амбасадору Чепурину да ће ресорно министарство у сарадњи са Градом Београдом организовати „Бесмртни пук“, шетњу у част Дана победе, која ће бити уврштена у државне догађаје и која ће се обележавати сваке године истог датума.

Он је навео и да ће у шетњу бити позвани сви грађани, као и Удружења бораца и ветерана и са српске и руске стране, истакавши да ће и други градови у Србији, који буду имали жељу да тог датума организују шетњу под називом „Бесмртни пук“, имати подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, наведено је у саопштењу.

Амбасадор Чепурин захвалио је министру Ђорђевићу на залагању и настојању да се шетња „Бесмртни пук“ уврсти у државни догађај и поручио да је Дан победе за Русију празник општенационалног поноса када се чува памћење на храброст војника који су животе дали за животе других.

Извор: Спутњик

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти