Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Чепурина с Н.Поповићем

Поповић: Унапређење односа Србије и Русије остаје приоритет

БЕОГРАД - Новоизабрани министар за иновације и технологију, Ненад Поповић, састао се данас у Влади Србије са амбасадором Русије, Александром Чепурином, који му је честитао избор на нову функцију и изразио наду да ће са те позиције Поповић још снажније наставити да доприноси развоју најбољих економских и политичких односа Србије и Русије.

Министар Поповић је захвалио амбасадору Чепурину на честиткама и истакао да унапређење сарадње две земље остаје један од приоритета новоизабране Владе Србије.

 

Танјуг (Сава Радовановић)

Како је саопштено из Владе Србије, Поповић је нагласио да су иновације и технологије кључни фактор конкурентности, те да ће се Србија, као што је то најавила председница Владе Ана Брнабић, на свом путу развоја националне иновационе инфраструктуре ослањати и на знање и технологије из Русије.

"Подизање конкурентности науке, истраживања и иновација у функцији привредног развоја један је од приоритетних циљева Владе", рекао је Поповић.

"Да би Србија достигла земље које су лидери у овим областима, попут земаља ЕУ, САД, Русије и Израела, морамо пуно тога да урадимо, али је најважније што већ сада имамо шта да понудимо - а то је знање младих и креативних људи", нагласио је он.

"Зато нас фокус треба да буде на још бржем развоју кадровског потенцијала у области иновација и технологија и то кроз стварање предуслова за практично оријентисане програме на основним академским студијама, као и програме дуалног образовања, који су усмерени на припрему кадрова у условима реалне производње", рекао је Поповић и указао да се такви програми већ спроводе у Русији.

Поповић је истакао да ће један од главних задатака његовог кабинета бити стварање амбијента за привлачење и охрабривање страних инвестиција у истраживање, развој и технолошке "стартапове", јер је то, према његовим речима, генератор нових радних места у Србији.

Преузето је са http://www.tanjug.rs/

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти