Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Алексеја Груздева и Ненада Поповића

Јачати сарадњу СРБ и РФ у иновацијама и дигитал-економији

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић данас је, на састанку са замеником министра економског развоја Русије Алексејем Грузђевим, поручио да је трговинска размена Србије и Русије у сталном порасту и да ће Влада Србије наставити да развија најбоље политичке и економске односе са Русијом.

БЕОГРАД - Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић данас је, на састанку са замеником министра економског развоја Русије Алексејем Грузђевим, поручио да је трговинска размена Србије и Русије у сталном порасту и да ће Влада Србије наставити да развија најбоље политичке и економске односе са Русијом.

Поповић је истакао да велики потенцијал за сарадњу две земље види у области дигиталне економије, иновација и информационих технологија.

Министар је указао, како је саопштено, да су у претходном периоду учињени важни кораци у унапређењу сарадње Србије и Русије у области иновација и технолошког развоја.

"Ове недеље смо имали још једну посету руководства руске технолошке компаније Јандекс која је заинтересована за започињање операција у Србији. Недавно смо потписали споразум са руском државном корпорацијом Ростех, а у плану је потписивање таквих споразума и са руским државним компанијама Росатом, Роснано, Роскосмос, као и са научно-технолошким парком Сколково", рекао је Поповић.

Он је додао и то да је на последњем састанку Међувладинг комитета Србије и Русије у Сочију формирана радна група за унапређење сарадње две земље у области иновација и дигиталне економије.

Грузђев је нагласио да су иновације прогресивна сфера и да у тој области постоји велики простор за унапређење сарадње две земље.

Он је истакао да се то посебно односи на развој концепта "паметних градова", сарадњу у развоју технолошких паркова, сајбер безбедност, и друге области од интереса за две земље.

Грузђев је истакао да је развој дигиталне економије приоритет за Русију као и цео Евроазијски економски савез.

Преузето је са http://www.tanjug.rs

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти