Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Амбасадора с Министром привреде Г.Кнежевићем

Кнежевић добио позив за учешће на Међународнom економскoм форуму у Санкт Петербургу

Амбасадор Руске Федерације Њ.Е. Александар Чепурин уручио је министру привреде Горану Кнежевићу позив заменика председника Владе Руске Федерације Сергеја Прикходка за учешће на Међународном економском форуму, који се одржава од 1. до 3. јуна ове године у Санкт Петербургу.

Амбасадор је истакао да се Форум организује под покровитељством председника Руске Федерације Владимира Путина, који ће тада говорити о плану економских реформи у Русији у наредних неколико година.

Кнежевић и Чепурин су на састанку разговарали и о могућностима развоја економске сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Амбасадор Чепурин истакао је заинтересованост руске стране за улагања у неку од постојећих слободних зона у Србији и за организовање заједничке производње и наступ на трећим тржиштима, како у региону тако и у свету. Истакао је заинтересованост руских компанија у области производње камиона, машиноградње и железнице.

Две области са потенцијалом за јачање сарадње су фармацеутика и заједничка производња семена и садног материјала.

Договорено је и да се наредно заседање Радне групе мешовитог комитета за стратешко унапређење привредно-економске сарадње између Републике Србије и Руске Федерације одржи у Београду пре одржавања Форума, када ће се разматрати најважнија питања из свих области сарадње две државе.

***

Више о Форуму:

Међународни економски форум у Санкт Петербургу има дугу традицију, који је 2016. године окупио више од 12.000 учесника из 133 земаља, укључујући председнике држава и влада, министре, пословне људе из целог света,  представнике међународних организација, руских и светских компанија, академике, водећих светских стручњака из области науке, медија и цивилног друштва, који дискутују о различитим актуелним светским темама. Током последњих 20 година, Форум је постао водећа глобална платформа за представнике пословне заједнице да се састану и размотре кључне економске проблеме са којима се суочава Русија, тржишта у развоју, и свет у целини.

У 2017. години, Међународни економски форум ће посебну пажњу посветити разговорима о глобалним изазовима са којима се суочава светска економија, о кључним пословима који се налазе на руској агенди, о развоју људског капитала и стручности, као и о новом пробоју технолошких и иновативних решења.

На Форуму ће се радити у пет тематских целина: 1) Светска економија: нови изазови и хоризонти; 2) Русија – пространство могућности; 3) Развој људских способности и компетенција; 4) У очекивању пробоја у сфери технологија и иновационих решења; 5) Регионални консултативни форум „Пословне двадесетице“.

Преузето је са http://www.privreda.gov.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти