Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Д.Пескова и Н.Поповића у Москви

„Јандекс“ је већ ту, Србија се нада и компанији „Касперски“

 

Министар Ненад Поповић и Путинов саветник за дигитализацију Дмитријем Песковим

© Фото : Кабинет министра

 

Србија и Русија ће у будућности развијати чвршћу сарадњу у области иновација и дигиталне економије у обостраном интересу, закључено је на састанку министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића и саветника председника Русије задуженог за дигиталну економију Дмитрија Пескова.

Песков је позвао српске компаније да повећају своје присуство на руском тржишту, као и да учествују на конкурсима које расписује Русија, саопштено је из кабинета министра Поповића.

Поповић и Песков су истакли спремност да у наредном периоду Србија и Русија развијају широку сарадњу у области иновација и дигитализације, као и да остваре чвршћу интеграцију иновационих екосистема две државе.

Договорена је сарадња српских и руских високотехнолошких и стартап компанија, са перспективом доласка већег броја руских компанија на тржиште Србије, као и сарадња универзитета две земље у области иновација и истраживања.

Песков је изразио задовољство због тога што су водеће руске технолошке компаније, као што је „Јандекс“, већ присутне на тржишту Србије, изразивши наду да ће ускоро у Србији своје пословање започети и компаније „Касперски“ и „Мејл.ру група“.

Саветник председника Владимира Путина прихватио је позив министра Поповића да посети Србију и лично се увери у капацитете српских технолошких компанија и мере које Влада Републике Србије спроводи за развој иновација и дигитализацију економије Србије.

Извор: https://rs.sputniknews.com/ekonomija/201809271117310410-digitalizacija-popovic/

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти