Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак копредседника Руско-Српског Међувладиног комитета у Москви, 3.10.2018 год.

Дачић: Уочи посете Путина, у Београду састанак Мешовитог комитета

Уочи најављене посете председника Русије Владимира Путина Србији, у Београду ће у првој недељи новембра бити одржана седница Мешовитог комитета о сарадњи Руске Федерације и Србије, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић је у Москви разговарао са својим колегом, копредседником Мешовитог комитета за сарадњу између Руске Федерације и Србије Јуријем Борисовом. 

Ивица Дачић у Москви
Ивица Дачић у Москви

"Тај састанак је био важан због тога што смо се договорили да у првој недељи новембра буде одржана седница Мешовитог комитета о сарадњи Руске Федерације и Србије у Београду. Договорено је да то буде уочи најављене посете председника Путина Београду", рекао је Дачић за Танјуг.

Додао је да ће се на том састанку разматрати све теме које су од значаја за нашу сарадњу.

"Констатовали смо заједно да постоји позитиван тренд у развоју наших економских односа, да сваке године долази до раста обима спољнотрговинске размене и да је она прошле године износила око две и по милијарде евра. Очекујемо да ће ове године превазићи тај ниво.

Наравно, нисмо говорили о политичким односима, јер се подразумева да имамо односе стратешког партнерства", навео је Дачић.

Дачић је разговарао и са директором "Гаспрома" Алексејем Милером, који га је информисао о току радова на "Турском току" и разговорима које имају са Бугарском у вези са реализацијом гасовода кроз Бугарску према Србији.

"То је веома важна ствар за Србију, јер се Србија за сада снабдева гасом из једног јединог правца, из Русије преко Украјине. С друге стране, прошли пут је пропао покушај да се направи 'Јужни ток' због опструкције управо Бугарске и Европске комисије", рекао је Дачић. 

Истакао је да је за Србију животно важно питање другог правца одакле ће долазити гас.

"Са руском страном смо установили да нема никаквих препрека, да смо ми апсолутно за заједничку изградњу тих постројења кроз Србију, али да треба решити односе са Бугарском како не би поново дошло до проблема у градњи гасовода", каже Дачић.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3277181/dacic-uoci-posete-putina-u-beogradu-sastanak-mesovitog-komiteta.html

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти