Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Владимира Путина са Александром Вучићем

У разговору са Александром Вучићем, Владимир Путин је истакао да се трговинско-економски односи две земље успешно развијају, те да ће на данашњим састанцима бити много тема за разговор, укључујући и квоте за извоз "фијата" у Русију.

"Имамо о чему да разговарамо. То укључује и аутомобилску индустрију. Имајући у виду наше односе, могли бисмо да се договоримо о неким квотама за извоз аутомобила у Русију", рекао је Путин на почетку разговора са Александром Вучићем, преноси Танјуг.

Као једну од области која има преспективу за даљи развој сарадње, Путин је навео пољопривреду.

"За Србију је сада добра прилика да заузме добро место на руском тржишту", рекао је Путин, поменувши и могућност кредитирања српских пољопривредних предузећа.

Такође, Путин је указао на могућност да пољопривредни произвођачи из Европе улажу заједно са руским у Србији како би се потом ти производи пласирали у Русију.

Констатовао је и да је обим трговинске размене у првој половини ове године значајно порастао.

"Србија никада неће заборавити руске жртве"

Премијер Александар Вучић рекао је да Србија никада неће заборавити учешће руских трупа у ослобађању српске престонице и велики број живота положених за слободу Београда и Србије.

"Добро дошли у Србију, задовољство ми је што ћете увеличати данашњи празник грађана Србије и Београда. Србија никада неће заборавити учешће руских трупа, велики број положених живота да би Србија данас била слободна", поручио је Вучић председнику Путину.

Премијер је истакао и да ће Путина чекати више до 100.000 људи који ће, заједно са њим, посматрати војну параду у част 70 година од ослобођења Београда од фашизма.

Вучић је рекао да је добра вест за обојицу и то што робна размена достиже до 26 милијарди долара, као и да је Србија једина европска земља која може да извози свињско месо у Руску Федерацију.

Вучић је додао да ће тај извоз убудуће бити и већи и да је Србија спремна за то.

Извор: Тањуг

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти