Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак В.Володина и М.Гојковић у Анталији

Србија ће у Савету Европе тражити укидање санкција Русији

 

Маја Гојковић и Вјачеслав Володин на Гробљу ослободилаца Београда

© Sputnik / Радоје Пантовић

 

Србија ће у оквиру Савета Европе доказивати да треба укинути санкције руским посланицима, изјавила је председница српског парламента Маја Гојковић.

„У Савету Европе настављамо да инсистирамо да не треба укључивати посланике у списак санкција. Они се не могу кажњавати, јер то обесмишљава њихов рад“, рекла је Гојковићева на састанку у турској Анталији са председником Државне думе Вјачеславом Володином на маргинама трећег Заседања председника парламената држава Евроазије.

Према речима председнице парламента Србије, то је став којег ће се Београд и даље држати. То је став који је у интересу и Русије, додала је она.

Володин је нагласио да контакти на линији парламента између Русије и Србије омогућавају развој политичког дијалога двеју земаља. Он је подсетио да је од 21. до 23. октобра планирана посета делегације на челу са Мајом Гојковић Москви ради учешћа на трећој седници Комисије о сарадњи између Државне думе и Народне скупштине Србије. У оквиру те посете Гојковићева би требало да се обрати руском парламенту.

Извор: https://rs.sputniknews.com/rusija/201810081117435323-Srbija-Rusija-Evropa/

 

Гојковићева са председником Руске думе

Уочи састанка председника парламената евроазијских земаља у Анталији, председница Скупштине Србије Маја Гојковић срела се са председником Руске думе Вјачеславом Володином.

У разговору су закључили да две земље имају пријатељске односе и да је пред парламентарцима задатак да на законодавном нивоу у дело спроведу оно што су се председници Александар Вучић и Владимир Путин договорили током недавног сусрета.

Гојковићева је захвалила на подршци на међународном плану уверена да ће Русија спречити и учлањење Косова у Интерпол.

Србија први пут учествује на Састанку парламената евроазијских земаља, а парламентарне делегације више од 50 земаља од сутра ће разговарати о економској сарадњи, животној средини и одрживом развоју у Евроазији.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3282306/gojkoviceva-sa-predsednikom-ruske-dume.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти