Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сергеј Лавров са Ивицом Дачићем о економској и политичкој сарадњи

БЕОГРАД - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров наставља посету Београду током које ће се, како је најављено, састати са највишим српским званичницима - председником Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем. У току је састанак са првим потпредседником владе и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

Лавров је јуче по доласку у Београд положио венце код Споменика совјетским војницима.

Шеф српске дипломатије је, по доласку Лаврова рекао да је то још још један корак у развоју политичких односа две братске и пријатељске земље.
"Руска Федерација и Србија имају потписан Споразум о стратешком партнерству и желимо да наше односе и надаље развијамо у духу пријатељства", рекао је Дачић на београдском аеродрому "Никола Тесла".

Посета министра Лаврова, прилика је, према Дачићевим речима, за разговор о свим питањима од интереса за билатералне односе Србије и Русије.

Српски народ и влада, како је истакао Дачић, шефа руске дипломатије, који је после три године поново у посети Србији, дочекују са великом радошћу.

У кратком обраћању новинарима, Лавров је истакао да високо цени став Србије која жели уједињење, а не раздвајање у Европи, јер, како је рекао, Русија жели да све земље ЕУ и Евроазије буду у заједничком привредном и хуманитарном простору.

Лавров се одговарајући на питање новинара једног страног медија, накратно осврнуо и на ситуацију у Украјини, и упутио поруку влади у Кијеву.
"Већ смо рекли оно што имамо да кажемо, украјинско руководство мора да заустави насиље и позабави се гасним питањем, и све карте су на тој страни стола", рекао је Лавров.

Најављено је да ће после састанка Дачића и Лаврова бити потписан План консултација између Министарства спољних послова Србије и Министарства иностраних послова Руске Федерације за период 2015-2016. године. 

Извор: Тањуг

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти