Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Синиша Мали и Чепурин најавили Дане Москве у Београду у октобру

Градоначeлник Београда Синиша Мали примио је данас у Старом двору амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина и најавио да ће манифестација „Дани Москве у Београду” бити одржана од 3. до 7. октобра. 

Мали је рекао да ће то бити сјајна прилика да се учврсте односи са Русијом, нарочито Москвом. 

– Прошле године потписали смо споразум о сарадњи између два града и круна те сарадње биће управо Дани Москве у Београду ове и Дани Београда у Москви наредне године. Циљ ове манифестације је да се кроз пословни форум окупи што већи број привредника из Русије и да представимо све потенцијале и инвестиције које имамо у Београду. Биће организован и мини-турнир у ватерполу и кошарци за средњошколце, што ће допринети да и у области спорта ојачамо везе са Московом. Све то је за нас веома важно јер нам је приоритет запошљавање, инвестиције и развој нашег града – истакао је Мали.

Он је навео да ће бити организоване изложбе, концерти, као и мини-фестивал савременог руског филма, како би се Београђанима и гостима Београда приближила Русија и њена историја. На тај начин, додао је Мали, приближићемо наша два народа и подржати напоре Владе Републике Србије да привредну и економску сарадњу две земље такође ојача. 

– Са овом политиком ћемо наставити, јер Град Београд жели да сарађује са највећим, најбољим и најуспешнијим градовима у свету. Желимо нешто да научимо и да им дамо прилику да се и они представе у нашем граду, али и да ми наш град представимо у свету. Очекујем да ће велики број Београђана посетити манифестацију и да ћемо успети да направимо велики број договора. У томе ће нам много помоћи то што ће „Ер Србија” у јуну кренути са директним летом до Санкт Петербурга – рекао је градоначелник и  захвалио амбасадору Руске Федерације на томе што је свој ауторитет и време посветио да се ова манифестација организује како треба.

Синиша Мали је казао да је одушевљен парком Горки  у Москви, као и начином на који је створен живот у њему и најавио да би на седници Скупштине града 22. јуна требало да буде усвојена одлука и да се уради пројекат сређивања парка Ушће. Тај део Београда ће, навео је градоначелник, потпуно другачије изгледати. 

Чепурин је нагласио да манифестација „Дани Москве у Београду” има традицију  која се  на симболичан начин обнавља.

–То ће бити дани размене културе и привреде између Москве и Београда, али и велика могућност да ми у Београду прикажемо наше потенцијале.

Манифестација ће се одржавати у Старом двору, Привредној комори Београда, на улицама и централним трговима на којима ће бити много различитих програма. Београд ће наредне године у Москви представити своје потенцијале – рекао је Чепурин и додао би у оквиру те манифестације требало да буду постигнути и бројни договори. 

Град Београд

Категорије: Економија Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти