Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

С.Лавров стиже у Србију у фебруару 2018.

Лавров у Србији поводом важног јубилеја: Радујем се доласку у пријатељски Београд

© Sputnik/ Алексей Филиппов
 

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров прихватио је позив министра иностраних послова Србије Ивице Дачића да посети Београд у фебруару 2018. године. Министри су оценили да су односи две земље на високом нивоу и да се сарадња развија у свим правцима.

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић је на састанку са Лавровом саопштио да Београд очекује посету шефа руске дипломатије „21. и 22. фебруара наредне године, поводом обележавања 180. годишњице од успостављања дипломатских односа“.

„Са задовољством ћу доћи, и већ се радујем боравку у пријатељском Београду“, рекао је Лавров.

Дачић је изјавио да Србија намерава да побољша односе са Русијом у свим сферама сарадње.

„За нас је ово важна посета. Она је потврда наших добрих односа. Наш циљ је даље побољшање наших односа, у апсолутно свим сегментима“.

Двојица министара су изразила задовољство због достигнуте динамике сусрета на високом и највишем нивоу.

Шеф српске дипломатије је захвалио на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије. Он је додао да је за Србију од великог значаја да са Русијом настави редовно да размењује информације и усклађује активности у међународним организацијама по питању Косова и Метохије.

Дачић је додао да ће у наредном периоду Србија усмерити пажњу на јачање привредне сарадње са Русијом, како би биле искоришћене погодности које пружа Споразум о слободној трговини.

Министри су разговарали и о обележавању 180 година дипломатских односа Србије и Руске Федерације следеће године, када је планирано и да министар Лавров посети Београд.

Дачић се налази у Москви у саставу српске делегације коју предводи председник Александар Вучић. Вучић ће се после подне састати са руским председником Владимиром Путином.

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти