Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Спасао га храбри Рус: Валериј, моја деца имају оца захваљујући теби!


- Валериј Локтионов, један од руских спасилаца, скочио је с моста да би ме спасао! У тренутку кад сам мислио да је крај, он ме је ухватио. То што је он урадио, не знам да ли би брат за брата урадио. Овако је почео причу спасилац Илија Драгославић (40), који у петак отишао у Обреновац како би помогао. Илија каже да су, чим су чули какво је стање, кренули тамо, али највећи проблем им је био то што нису успели да нађу чамац.

Као у филму

- Друг нам је позајмио скутер. Кад смо стигли тамо, одмах су ми рекли да спустим скутер у воду и да кренем да евакуишем људе. Било је као у филму. Хладноћа, ветар, бујица. Спасавао сам људе, а онда сам видео мајку и ћерку како моле за помоћ. Ставио сам их на скутер, али кад смо пристајали, сви смо пали у воду - присећа се Илија.

- У том тренутку стигао је Александар Гурин, један од руских хероја, у чамцу и одмах смо убацили жене. Нажалост, ја нисам успео да уђем јер ме је бујица однела испод моста. Толико ме је јако носила да сам мислио да ћу умрети. Тумбао сам се и тад сам видео Валерија како с моста скаче у воду да ме спасе - присећа се Илија.

Ухватио се за дрво

Он каже да се, док руски спасилац није стигао, ухватио за једно дрво, за које се већ држао још један човек.
- Обојицу нас је спасао Валериј, а након тога одмах је стигао и чамац којим смо се превезли. Желим јавно да захвалим руским херојима, посебно Валерију, јер захваљујући њему моја деца сада имају оца.
Подсетимо, Валериј Локтионов скочио је са Обреновачког моста и од сигурне смрти спасао српског специјалца. Његов пријатељ Александар Гурин спасао је мајку и ћерку које су такође пале са скутера.

Valerij Loktionov,

 

Извор: Курир

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти