Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Спасилачки тим Министарства за ванредне ситуације Русије уклања последице поплава у Републици Србији

16. маја спасилачки тим Министарства за ванредне ситуације Русије, који се састоји од 35 људи и 5 моторних чамаца, по доласку у Србију одмах прикључио се уклањању последица поплава у Републици Србији.

Руски спасиоци су отишли у Обреновац, где је стање најкритичније, да би помогли српским колегама у евакуацији више од две хиљаде људи. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је дочекао и испратио спасилачки тим.

"Авион Ил-76 Министарства је слетео  на аеродром у Нишу ујутро 16. маја. У њему је стигло више од 70 најбоље припремљених спасилаца", наведено је у саопштењу руског министарства. Министарство је упутило спасиоце аеромобилног одреда "Центроспас" и Центра за извођење нарочито ризичних операција "Лидер".

Такође, како се наводи, у Србију је стигла високотехнолошка спасилачка опрема, укључујући ронилачку и специјалну опрему, као и моторни чамци.
Руски одред опремљен је свим што је неопходно за потрагу и спасавање у зони поплава и спреман је да делује аутономно дуже од 15 дана.

Непосредно у Србији, наводи Министарство, ангажовани су специјалисти Руско-српског хуманитарног центра, чији је један од задатака отклањање последица природних непогода на територији Србије и других земаља балканског региона, а већ су ангажовани мобилни агрегати и пумпе.

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти