Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Српски посматрачи на изборима Председника Русије

Међу посматрачима избора у Русији и посланици из Србије

Избори у Русији

© Sputnik/ Кирилл Каллиников

 

Међу страним посматрачима данашњих избора за председника Руске Федерације је и седмочлана делегација посланика из Србије.

Како је раније саопштила Народна скупштина Србије, у саставу те делегације су народни посланици Верољуб Арсић, Милован Дрецун, Владимир Ђукановић, Весна Ивковић, Данијела Стојадиновић, Александар Шешељ и Дубравко Бојић.

Данашње изборе у Русији прати рекордан број посматрача — више од 144.000. Међу њима је и близу 1.500 страних посматрача из 109 земаља.

Извор: https://rs.sputniknews.com/rusija/201803181114938742-izbori-Rusija-posmatraci/

 

Висока оцена за демократичност на изборима у Русији

Шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС) Игор Бечић, који је као члан делегације ове међународне организације, посматрао изборе за председника Руске Федерације оценио је да се изборни процес одвијао у складу са демократским стандардима и свим важећим процедурама.

Током конференције за штампу коју је одржао у Градској већници Сочија, Бечић је захвалио Федералној скупштини Руске Федерације на упућеном позиву делегацији ПС ЦЕС за присуство током одвијања избора за председника Руске Федерације, а који су одржани 18. марта ове године, саопштило је Одељење за односе с јавношћу Народне скупштине.
 
Гласање на Камчатки
Гласање на Камчатки
 
Бечић је указао и да је делегација ПС ЦЕС током претходних неколико дана боравка у Русији, обиласком бирачких места у граду Сочију и областима Коста и Краснаја Пољана, имала прилику да се увери да се изборни процес одвијао у складу са демократским стандардима и свим важећим процедурама.

Такође је наглашено да је Изборна комисија обезбедила све услове за несметано одвијање изборног процеса за све учеснике у њему, као и да су се избори одвијали транспарентно и без уочених неправилности.

Бечић је упутио честитке на убедљивој изборној победи председнику Руске Федерације Владимиру Путину.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3076099/visoka-ocena-za-demokraticnost-na-izborima-u-rusiji.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти