Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Српско-руска војна вежба "БАРС 2016"

Јовица Драганић је истакао да се кроз размену искустава на оваквим видовима обуке унапређују знање и оперативне способности, саопштено је из Министарства одбране.

Заменик начелника Генералштаба обишао учеснике вежбе
Заменик начелника Генералштаба обишао учеснике вежбе "БАРС 2016"

На вежби "Контрола и заштита ваздушног простора и борбено трагање и спасавање" учествују ловачка авијација и хеликоптерске јединице Ратног ваздухопловства (РВ) и ПВО Војске Србије, а осим припадника нашег РВ, тима Специјалне бригаде и припадника ВС у саставу за подршку вежбе, на вежби учествује 19 припадника Ваздушно-космичких снага Руске Федерације.

Пилоти оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије реализоваће летачке задатке у саставу мешовитих посада превасходно на авионима Миг-29 и хеликоптерима Ми-17 В-5.

Паралелно са извођењем летње тактичке вежбе, биће одржано више предавања и стручних расправа на тему употребе и одржавања ваздухоплова.

За РВ и ПВО вежба је значајна са аспекта стицања искустава у извршавању задатака у ванредним ситуацијама и у пружању помоћи цивилном становништву, посебно кроз употребу нових хеликоптера Ми-17 В-5, наводи се у саопштењу.

Вежба "БАРС 2016" се изводи на аеродрому Батајница од 9. до 15. октобра и представља наставак сарадње остварене на прошлогодишњој вежби "БАРС 2015", изведене у Руској Федерацији.

Заједно са генералом Драганићем, вежбу су обишли и изасланик одбране Руске Федерације у Србији пуковник Андреј Кинђаков, војни и ваздухопловни аташе пуковник Владимир Корњејенков, командант РВ и ПВО Војске Србије генерал-мајор Ранко Живак и начелник Управе за обуку и доктрину бригадни генерал Маринко Павловић.

Преузето је са www.rts.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти