Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Српско-руски хуманитарни центар гаси пожаре у Бору

Српско-руски хуманитарни центар у Нишу учествовао је у гашењу шумских пожара у реону источне Србије, при чему је јуче и данас оперативна група била посебно ангажована у Борском реону где пожари представљају највеће претње.

Центар је пружио помоћ Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије у гашењу пожара и спровођењу надгледања ситуације, а организована је и привремена предаја ватрогасно-спасилачке опреме на коришћење бригади Града Ниша у виду два возила за гашење пожара (аутоцистерна запремине 6 и 3,2 кубних метара), које су 10. августа биле послате у Бор и надаље су биле искоришћене у складу с наменом, саопштио је данас Српско-руски хуманитарни центар.

Одлука о учешћу у спровођењу активности гашења пожара донета је у циљу реализације задатака које припадају центру на основу међувладиног споразума Србије и Русије, а у складу са обраћањем копредседника Управе Центра са српске стране, начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и заменика министра Предрага Марића, наводи се у саопштењу.

Преузето је са http://www.rtv.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти