Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Светска премијера филма"Сунчаница" Никите Михалкова

БЕОГРАД - Светска премијера филма "Сунчаница" славног руског редитеља Никите Михалкова вечерас је у Београду изазвала огромно интересовање грађана који су испунили чак и помоћна седишта у Сава центру.

На свечаност је дошао и председник Србије Томислав Николић, са супругом Драгицом. У публици су били и министри Зорана Михајловић, Александар Вулин, Кори Удовички, као и амбасадор Русије Чепурин и друге високе званице.

Црвеним тепихом испред Сава центра, који је за ову прилику украшен призором из филма, прошао је и редитељ Емир Кустурица. У сали су биле драмске уметнице Јелена и Ивана Жигон, затим директор Кинотеке Радослав Зеленовић, певачи Ђорђе Марјановић и Радмила Караклајић...

Аплаузе грађана који су окружили црвени тепих добили су главни глумци из "Сунчанице" Мартинс Калита и Викторија Соловљева, као и наша звезда Милош Биковић и други чланови филмске екипе.

Када је Михалков ушао у дворану публика је устала на ноге и поздравила га овацијама.

Редитељ се захвалио, али је у шали замолио гледаоце да приштеде дланове за крај пројекције.

Он је образложио зашто се светска премијера дешава управо у Србији и навео три разлога, исто као и на поподневној конференцији за новинаре.
"Први је зато што је Србија примила десетине хиљада оних људи о којима говорим у овом филму. Многи Руси су били принуђени да оставе домовину и дођу у Србију, ту су живели и ту су земни остаци генерала Врангела и генерала Алексејева", рекао је Михалков.

Други разлог је велики број сарадника на филму из Србије, међу којима су, уз глумца Биковића, асистент режије Станислав Поповић, монтажер Мића Зајц и други.
"Коначно, премијера је рођендан филма, а рођендан се слави са пријатељима. Зато смо дошли овде", поручио је Михалков.

Прича по мотивима прозе Ивана Буњина дешава се 1920. у логору за белогардејце на Криму, где се један официр сећа своје дивне љубавне романсе из 1907. године.

Филм траје 180 минута. За сада није склопљен уговор са неком дистрибутерском кућом из Србије. Улазнице за вечерашњу пројекцију нису биле у слободној продаји.

Извор: Тањуг

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти