Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Т.Николић: СРБИJА НИКАДА НЕЋЕ УВЕСТИ САНКЦИJЕ РУСИJИ

Београд, 15. јун 2015. године – „Србија ће задржати неутралну позицију по питању сукоба између Европске уније и Русије и никада неће увести санкције Руској Федерацији, јер сматрамо да никакве санкције нису начин за разрешење кризе“, рекао је председник Републике Србије Томислав Николић током данашњег сусрета са Алексејем Пушковим, председником Спољнополитичког одбора Државне думе Руске Федерације.

 

Председник Николић је изразио наду да ће Европска унија и Руска Федерација врло брзо превазићи своје несугласице и успоставити односе какви су били пре избијања кризе у Украјини.  

 

Председник Спољнополитичког одбора Државне думе Руске Федерације Алексеј Пушков обавестио је председника Николића да је Народној скупштини Републике Србије и Државној думи Руске Федерације поднео предлог о стварању међусобне интерпарламентарне комисије. Он је додао да сматра како је неопходно да се међупарламентарне везе Србије и Русије подигну на виши ниво него што је сада, због изузетне блискости наших двеју држава и значаја који Србија има за Русију. Руска Федерација је до сада такве комисије оформила само са четири државе: са Кином, Италијом, Француском и Индијом, истакао је Пушков.

 Извор: Сајт прес-службе Председника Србије

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти