Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

У Београду одржана V Конференција руских сународника који живе у Србији

У Београду одржана V Конференција руских сународника који живе у Србији

29 марта 2014. године у Руском Дому у Београду одржана је V Конференција руских сународника који живе у Србији.

У њој су узели учешће Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, директор Руског Дома Михаил Денисов, представници Амбасаде Русије и Руског дома, председница одељења Међународног фонда јединства православних народа у Србији Наталија Коцев, чланови Координационог савета руских сународника у Србији, председници и чланови организација руских сународника.

Током конференције председници организација руских сународника су поднели извештаје о свом раду током протекле године. Истакнута је висока активност у спровођењу активности које промовишу руску културу у Србији.  Поред тога је направљен списак активности за 2014. годину, укључујући оне посвећене стогодишњици почетка Првог светског рата и седамдесетогодишњици ослобођења Србије у Другом светском рату. Председници организација су изразили захвалност Амбасади Русије и Руском Дому на пружању подршке у спровођењу активности и реализацији пројеката.

На крају конференције учесници су усвојили заједничку Резолуцију о резултатима састанка, као и изјаву поводом ситуације у Украјини и у Републици Крим. Руски сународници су изразили подршку кримљанима па осудили антиуставни удар у Украјини.

 

 

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти