Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Велика прослава Дана Победе на отвореном

Драги српски пријатељи!

Амбасада Русије у Србији и Руски дом позивају свих за заједничко славље на отвореном!

9 маја 2015. године на Тргу Републике Београда ће се одржати велика прослава 70. годишњице Дана Победе у Другом Светском рату. Прослава ће почети у 9.00 ујутру са директним преносом Параде Победе на Црвеном тргу у Москви преко РТС-а. Парада ће се емитовати на великим екранима испред Народног музеја. Видећете сву војску и технику Русије као и достојанствене српске гардисте у свечаном кораку. Параду на Тргу Републике ће такође гледати ветерани СУБНОР-а и ветерани Другог Светског рата из Русије, који су стигли да прославе Дан Победе заједно са братским саборцима. Након Параде они ће се обратити присутним.

За одушевљење српског народа из Русије су дошли уметници са посебним програмом поводом прославе Дана Победе. На сцени код екрана ће наступити популарни певач Дмитриј Јуртајев, певачица и композитор Натаља Власова, дует руских хармоникаша виртуоза Александра и Сергеја Бородина, хор Московског техничког универзитета „Гаудеамус“, хор руских сународника, дечији хор Школи при Амбасади Русије и многи други. Руским уметницима ће се придружити познати српски глумац Милош Биковић, победница фестивала руске културе Александра Димић, као и хор „Слависта“ Београдског универзитета.

Екране неће се гасити. Биће лепа прилика да уживате у војним архивским хроникама ратних година, у класичним совјетским играним филмовима о Великом Отађбинском рату. Снимак Параде ће се поново емитовати на Тргу Републике још два пута за оних, који су били спречени да дођу ујутру. Славље на отвореном ће трајати читав дан до 20.00 увече.

Свечаност ће затворити празнични вечерњи ватромет од 70 плотуна на Ушћу у 23.30, који ће се видети по читавом граду.

Сви ови догађаји су отворени за гледаоце и апсолутно бесплатне. Дођите да заједно прославимо ДАН НАШЕ ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ! Добродошли сте!

Такође током дана Амбасадор Русије Александар Чепурин традиционално ће узети учешће у свечаном полагању венаца на гробљу Ослободилаца Београда у 11.30, као и присуствоваће на парастосу у подворју Руске православне цркве Свете Тројице на Ташмајдану у 16.00.

Прославу ће крунисати премијерно специјално приказивање руско-украјинског филма „Битка за Севастопољ“ у Сава-центру 9. маја и у Дому Синдиката 10. маја.

Срећан Дан Победе! Слава српским и руским ветеранима!

Добродошли сте и видимо се на Тргу Републике 9. маја у 9!

 

Прес служба Амбасаде

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти