Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Владимир Путин је разговарао са Ангелом Меркел

На иницијативу немачке стране био је одржан телефонски разговор Владимира Путина са Федералним канцеларом Немачке Ангелом Меркел.

Током телефонског разговора шеф Руске Државе је информисао канцелара Немачке о главним резултатима састанка шефова држава Царинске уније са Председником Украјине и представницима Европске уније 26. августа у Минску. Током састанка се одвијала размена мишљења по питањима, који се тичу последица Споразума о асоцијацији са ЕУ, који је потписала Украјина.

Ангела Меркел је подржала постигнут договор о одржавању интензивних преговора у вези тога између експерата Русије, Украјине и Комисије Европске заједнице.

Лидери обе земље су истакли важност наставка међународних напора ради подржавања деескалације унутар украјинског сукоба, укључујући и напори на релацији Контакт групе, која би требала да поново почне са радом у најскорије време. Констатована је такође актуелност контаката по проблематици транзита гаса за Европу преко украјинске територије.

Владимир Путин и Ангела Меркел су се заложили за најскорије спречавање крвопролића, сређивање хуманитарне ситуације на Југо-Истоку Украјине и неопходност преласка на пут политичког регулисања. Председник Русије је саопштио о намери руске стране да обезбеди нове испоруке хуманитарне помоћи за становништво Луганске и Доњецке области.

Договорили су се о наставку редовне размене мишљења по читавом комплексу дотакнутих питања.

 

27. август 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти