Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Владимир Путин одговорио на питања новинара по резултатима посете Кини

Председник Русије Владимир Путин, који се налази у посети Кини, одговорио је на питања новинара по резултатима посете Кини. 

Током конференције за штампу он је објаснио да је наредио да се јединице Оружаних снага РФ одмакну од границе са Украјином - да би председнички избори у тој земљи, заказани за 25. мај, протекли у што повољнијим условима.

„Наше јединице нису биле на граници са Украјином, али јесу биле на приличном блиском растојању. Прво сам наредио да се врате на полигоне у Ростовској области, која се граничи са Украјином, а сада је Министарство одбране добило налог и да их повуче и са тих полигона“ - објаснио је руски лидер.

Владимир Путнин је при том подвукао: „Нисмо ово урадили зато што се устручавамо да тамо држимо своју војску. Русија је суверена држава и држи своју војску где пожели. Али, хтели смо да поводом украјинских избора, бар што се Русије тиче, не буде никаквих шпекулација. Дакле: ми војску повлачимо, а ако неко то не види - нека мало боље погледа. Ако буде лепо време - све ће брзо видети из космоса“.

Осврнувши се на заробљавање у Украјини двојице новинара руске телевизије LifeNews и британског новинара који као стрингер ради за сателитску телевизију Russia Today, Путин је нагласио: „Прву двојицу оптужују за све смртне грехове, између осталог и да су неко оружје преносили. То је потпуна глупост и апсолутна бесмислица. А што се Британца тиће - то је потпуно недопустиво. Такви поступци доводе у питање и саму легитимност политичког процеса у Украјини“.

Председник Русије сматра да се догађаји у Одеси могу поновити уколико се не оцене на прави начин. „Морамо свему дати објективне оцене. Чини ми се да кошмар и ужас који смо видели на ТВ екранима, који се догодио у Одеси, међународна јавност није правилно оценила. А ако то не будемо чинили, могуће је понављање сличних злочина“, - рекао је Владимир Путин новинарима у Шангају.

Извор: Факти, Глас Русије 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти