Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вучић: Односи Србије и Русије најбољи у савременој историји

Председник Србије Александар Вучић је, током састанка са председником Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславом Володином, поручио је да је званични Београд поносан на односе Србије и Руске Федерације, који су, како је оценио, најбољи у савременој историји.

Председник Вучић је са Володином разговарао о односима двеју земаља, српског парламента и руске Државне думе.

Састанак Вучића и Володина
Састанак Вучића и Володина

"Ми гајимо искрене односе према Руској Федерацији и поносимо се нашим пријатељством. Србија је мала земља, али је умела да сачува своју независност. Хвала Руској Федерацији што није на нас вршила притиске и што није подржала пријем такозваног Косова у Унеско", истакао је председник Вучић.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин захвалио је председнику Вучићу што ради на јачању односа Србије и Русије.

Володин је нагласио да два парламента остварују успешну сарадњу на билатералном плану, о чему сведочи друго заседање Комисије за сарадњу између Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Руске Федерације.

Двојица званичника су разговарала о сарадњи на економском плану и наступу на трећем тржишту у наменској индустрији, као и о изградњи инфраструктуре.

"Република Србија ће радити на јачању привредне сарадње са Русијом, како бисмо искористили погодности које пружа Споразум о слободној трговини", истакао је председник Вучић.

Вучић је председника руске Државне думе информисао о току економских реформи и стварању пословне климе у Србији и нагласио да су руске инвестиције у Србији добродошле.

Председник Вучић је захвалио на добром аранжману у виду набавке војне опреме која је Републици Србији омогућила дугоочекивану модернизацију.

"У области одбране обезбеђен је континуитет и нови квалитет сарадње што се у значајној мери одражава на војнотехничку и војно-војну сарадњу", закључио је председник Вучић, саопштила је Служба за информисање председника Републике.

На почетку састанка председник Србије поручио је на руском језику Володину да се осећа као код куће.

"Осећајте се као код куће. Апсолутно сам убеђен да можемо да продубимо сарадњу", рекао је Вучић Володину на руском језику, на почетку сусрета.

Володин борави у Београду са делегацијом поводом другог заседања Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Државне думе Руске Федерације.

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти