Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вучић са Милером о снабдевању гасом

Вучић са Милером о снабдевању гасом

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са председником Управног одбора "Гаспрома" Алексејем Милером о реализацији пројекта за снабдевање Србије гасом и развоју српског гасног тржишта.

Алексеј Милер је истовремено пренео Александру Вучићу поздраве председника Русије Владимира Путина, уочи посете српског председника Москви.

Александар Вучић са Алексејем Милером
Александар Вучић са Алексејем Милером

На састанку је констатовано да је потрошња гаса у Србији за првих десет месеци повећана за 28 посто у односу на исти период прошле године, што је доказ убрзаног економског напретка земље.

То намеће потребу, наводи се у саопштењу, да Србија ради на даљем развоју гасно-транспортног система, који ће омогућити сигурност снабдевања гасом и задовољавање све већих потреба српског тржишта.

Милер је изнео спремност да "Гаспром" са српском страном учествује у развоју нових гасно-транспортних система, с обзиром на то да ће изградња деонице гасовода између Русије и Турске створити могућност за додатне количине гаса за земље региона, укључујући Србију. 

Председник Управног одбора "Гаспрома" пренео је поздраве председника Путина српском председнику уочи његове посете Москви.

Председник Вучић захвалио је на поздравима и замолио саговорника да пренесе захвалност председнику Путину за подршку Србији.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти