Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вулин: Добри политички односи отварају простор привреди

Министар Вулин: Добри политички односи отварају простор привреди

МОСКВА - Захваљујући добрим и срдачним политичким односима Србије и Руске Федерације српска привреда и српска грађевинска индустрија имају много простора на руском тржишту, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, бораћка и социјална питања Александар Вулин приликом обиласка два градилишта у Москви на којима радове изводи српска фирма АД "Путеви" Ужице.

Министар за рад је рекао да је "руско тржиште велика шанса за нашу привреду, па и за грађевинску индустрију.

"Путеви Ужице су једна од фирми за коју слободно можемо да кажемо да су понос наше грађевинске оперативе. Градити овако велике објекте, имати овако велико поверење руских инвеститора говори добро о њима али говори добро и о земљи из које долазе", рекао је министар.

Он је истакао да су наши радници најбољи амбасадори Србије, а да ће захваљујући споразумима који у наредних неколико месеци бити склопљени са Руском Федерацијом - споразум о социјалном осигурању и споразум о привременом запошљавању, наши радници и наша привреда бити још конкурентнији и имати још више прилике да граде на руском тржишту.

"Захваљући добрим односима и политичкој стабилности коју имамо у нашој земљи и захваљујући политици коју водимо и према Руској федерацији и нашим другим спољним партнерима можемо да кажемо да је за Српску привреду политика отварала путеве као и што је српска привреда чинила српску политику поносном", истакао је Вулин који је обишао градилишта највећег српског извођача у Русији.

"Путеви" Ужице су на руском тржишту међу првих пет грађевинских фирми. Само у реону Москве тренутно изводе радове на два велика градилишта - "Срце престонице" у центру града, стамбени објекат површине 800.000 квадратних метара где "Путеви" из Ужица граде 250.000 квадрата и најмодернији Институт науке и технологије "Сколково" површине 134.000 квадратних метара.

Институт Сколково дело је чувеног архитектонског студија "Херцог и Демерон", а и поред оштре конкуренције за извођача радова изабрана је српска фирма "Путеви" Ужице која на овом пројекту са успехом представаља српско грађевинарство.

Оба објекта представљају примену највећих техничко-технолошких решења у грађевинарству.

Иначе, "Путеви" из Ужица на оба градилишта упошљавају више од 2.000 радника, од тога око 200 радника из Србије.

 

Преузето је са http://www.minrzs.gov.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти