Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Захвалност Амбасадора Русије на саучешћу поводом убиства Андреја Карлова

Дубоко сам захвалан свима, ко је изразио и ко наставља са изражавањем саучешћа поводом погибије Андреја Карлова. Захвалан сам свима ко доноси цвеће и свеће код наше Амбасаде.

Злочиначко убиство руског амбасадора у Анкари јесте варварство усмерено према даљем ширењу терористичких претњи, које има за циљ подривање нормализације руско-турских односа као и мировног процеса у Сирији. Надамо се да ћемо већ ускоро сазнати ко је водио руку убице.

Андреј Генадијевич Карлов је био благ и поштен човек. Више пута видели смо се, а посебно кад је био на челу Конзуларног департамана Министарства иностраних послова Русије. Он је драге воље помагао многим сународницима у иностранству да реше понекад неједноставна питања конзуларног карактера. Узгред речено радио је то увек ефикасно и са душом. Андреј је био поуздани пријатељ и врло добар човек. Светло сећање на њега ће се заувек остати у нашим срцима.

Захвални смо српском руководству на моменталној реакцији на овај злочин као и на изражавању саучешћа. Посебно нас је дирнуо телефонски позив Председника Владе Александра Вучића одмах након терористичког акта, када је изнео чврсти став Србије и солидарност са Русијом.

Трагедија у Анкари је порука свету да је неопходно да се против тероризма бори одлучно и на заједнички начин.

Још један пут изражавам огромну захвалност свим нашим пријатељима у Србији. Дирнути смо вашом искреном солидарношћу. Ова солидарност помаже нам да гледамо у будућност са надом.

Амбасадор Русије у Србији

Александар Чепурин

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти