Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Заједничке војне вежбе Русије и Србије

У првој половини овог месеца у Србији ће бити одржане заједничке тактичке антитерористичке вежбе "Срем-2014", падобранских једница руске армије и јединица српске копнене војске, речено је агенцији Бета у руском Министарству одбране.

Вежбе ће бити одржане у складу са планом медјународне војне сарадње за 2014. годину. Допремљено је седам војних возила, два оклопна возила, војни камиони и друга техника. С руске стране, у вежбама ће учествовати припадници падобранских јединица Тулске области унутрашње војске.

Предстоји операција "ликвидације" терористичке базе и ослобађање "талаца".

У Министарству одбране су навели да ће вежбе бити посвећене заузимању и ликвидацији база условних илегалних војних формација и ослобадјању талаца уз спроводјење "етапе бојевог гадјања".

Планирано је да током одржавања операције у подручје вежби из руских авиона Иљушин -76 буде извршен десант падобранаца и борбених гусеничара БМД-2, уз коришћење посебних падобранских система, навели су у Министарству одбране Русије.

***

РУСКИ ДРОНОВИ У СРБИЈИ Специјалци руске и српске војске вежбали уз беспилотне летелице

Руске и српске специјалне јединице су одржале прву заједничку војну вежбу у Србији као меру припрема за тактичке противтерористичке вежбе СРЕМ-2014.

Према ономе што пише у саопштењу, припадници специјалне јединице руског ваздухопловства су водили акцију извиђања са земље и беспилотним летелицама из ваздуха. Припадници две војске су такође радили и на блокирању и уништавању терористичких база.

Извор - Блиц

 

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти